Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Vizita Presedintelui Parlamentului Andrian Candu

Pe data de 11 iunie 2017, Președintele Parlamentului Andrian Candu a fost în vizită la ZEL ,,Ungheni-Business”. Conform agendei a fost vizitată compania Lear Corporation cu genul de activitate producerea de echipamente pentru autovehicule, după care a avut loc întîlnirea cu rezidentii zonei libere.

Marian Lefter, directorul companiei Lear a făcut  prezentarea fabricii și a vorbit despre planurile de perspectivă, care urmează să fie implementate.

Totodata la întîlnirea cu rezidenții s-a vorbit despre beneficiile sistemului tichetelor de masă, care este un instrument de politică socială folosit de către companii pentru a oferi beneficii exstra salariale angajaților lor. Utilizarea tichetelor de masă aduce o mărire a productivităţii, îmbunătăţirea sănătăţii salariaţilor, precum şi cu un consum ridicat la nivel de populaţie şi colectare suplimentară de TVA la nivel macroeconomic. Acest sistem contribuie la descurajarea muncii nedeclarate, sprijină activitatea economică, menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă.

Președintele Parlamentului a anunțat măsurile întreprinse de autorități pentru reducerea poverii fiscale și creșterea atractivității economiei pentru  investitorii străini. Andrian Candu a menționat simplificarea procedurii de raportare, reducerea numărului instituțiilor de control, micșorarea de patru ori a numărului de acte permisive necesare pentru dezvoltarea unor afaceri.

 
cci
mec
invest
cru