Zona Economică Liberă este o parte a teritoriului vamal în care mărfurile străine sunt introduse și utilizate fără plata drepturilor de import și fără aplicarea măsurilor de politică comercială.

Dacă mărfurile sunt destinate unui regim special în zona liberă, acestea necesită o autorizație, o declarație vamală sau constituirea unei garanții.

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐄𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚̆ (𝐙𝐄𝐋)?

Astazi, 21 decembrie 2023 a avut loc concursul de selectare a rezidenţilor, la care s-a declarat învingătoare compania „EURO CARPETS”, care va produce covoare sintetice, mochete, covorașe pentru autoturisme și iarbă artificială. Compania urmează să construiască o hală de producere de cca. 40 000 m.p. Investițiile se estimează de circa 35 mln EUR. Se vor crea 250 locuri noi de muncă. Începutul activităţii se planifică pentru trimestrul II 2024.
Astăzi, 02 noiembrie, am fost onorați să-i avem ca oaspeți pe reprezentanții Ambasadei Țărilor de Jos în Republica Moldova. În cadrul vizitei au fost prezentate facilitățile și avantajele oferite de regimul de zonă liberă. Aceștia au făcut o tură a zonei libere pentru a vizualiza infrastructura și serviciile disponibile pentru investitorii care aleg să își desfășoare activitatea în zona liberă. Au fost vizitate compania ,,Euro Yarns" și ,,Unicorn Carpets". În urma vizitei reprezentanții Ambasadei au rămas plăcut surprinși de procesul de producere și de primirea caldă și ospitalieră a conducerii companiei.